menu

De laagst12 jaar Overdraagbare Premium Garantie, op het frame prijsgarantie voor originele Chesterfield zetels

Maar liefst 12 jaar overdraagbare premium garantie geeft House of Chesterfield op het frame, na 3 jaar komen alleen de materiaal en transportkosten voor rekening van de klant, de reparatiekosten zijn geheel gratis.
 

3 jaar overdraagbare premium garantie, op het Leer

Op het leer van de Class serie krijgt u 3 jaar Premium Garantie. Leder is een echt natuurproduct. Het straalt klasse, luxe en comfort uit. Afhankelijk van de finishlaag, is leder over het algemeen gebruiksvriendelijk en eenvoudig te onderhouden. Vier keer per jaar verzorgen met Leather Care Bio Créme is meestal al voldoende om uw leder in optimale conditie te behouden.

 

2 jaar overdraagbare premium garantie, op Stof

De garantie op stoffen Chesterfield meubelen vervalt na 2 jaar. Stoffen Chesterfield meubelen, die binnen 2 jaar na aankoop, slijtage van de stof vertonen vallen onder deze garantie. Het gaat daarbij uitsluitend om slijtage van de stof dat toe te schrijven is aan normaal gebruik. Op een service - melding die te maken heeft met invloeden van buiten af kan geen garantie worden gegeven. Dit betreft onder andere verkleuren, shading, plooivorming, pilling en andere veranderingen die te maken hebben met de eigenschappen van de stof, als ook beschadiging van de stof door sieraden, huisdieren, 'spijkerbroekspijkers', alsmede het afgeven van spijkerbroeken, medicijnen en transpiratie etc. Dergelijke meldingen vallen buiten de stoffen Chesterfield garantie.


Goede verzorging is belangrijk voor leder!

Bij aanschaf van een House of Chesterfield meubel ontvangt u gratis een chesterfield Onderhoudspakket (ter waarde van €24,95). De meegeleverde verzorging set dient u elke 3 maanden te gebruiken.

Eigenschappen van stoffen, die buiten de garantie vallen.

Verkleuren

Onder invloed van zonlicht verkleurt elke stof na verloop van tijd in meer of mindere mate. Katoenen en linnen stoffen zijn hier het meest gevoelig voor, wol het minste. Over het algemeen verkleuren donkere stoffen (blauw, groen en zwart) ook sneller dan lichte stoffen (ecru en beige).Stoffen kunnen al binnen 3 maanden verkleuren. Het beste is om direct zonlicht op meubelen te vermijden en raambekleding te gebruiken.
 

Plooivorming

Niet iedere stof of leersoort gedraagt zich hetzelfde op ieder model. Dit heeft vooral te maken met de rekbaarheid van de verschillende stoffen en huiden. Linnen stoffen zijn over het algemeen rekbaarder dan veloursstoffen. Tevens zijn grof los geweven stoffen elastischer dan fijne strak geweven stoffen met een backing. Met dunne stoffen en dunne huiden is de kans op plooivorming groter. Daarnaast is ook de grote van het kussen van een zetel van invloed op plooivorming. Des te groter het kussen des te meer plooivorming ontstaat. Ten slotte is het type kussenvulling van invloed. Des te zachter de vulling, des te meer plooivorming u krijgt. Plooivorming is dus niet uit te sluiten en geeft een zetel of fauteuil juist dat nonchalante karakter.
 

Pilling

Pilling is het ontstaan van losse vezeltjes op de stof, die door draaiende bewegingen op de stof gaan vervilten of klitten. Het zijn eigenlijk overbodige uitstekende vezeltjes die gaan ‘pillen’. De mate van pilling is afhankelijk van de binding, de vezellengte, de vezelsoort en de intensiteit van gebruik. Het is een eigenschap van veel stoffen. Stoffen met wol kunnen eerder gaan pillen dan andere stoffen. Overigens wordt pilling in de loop van de tijd minder. Het heeft niets te maken met de sterkte of kwaliteit van de stof.
 

Shading

Shading is een eigenschap van poolweefsels. Dat zijn weefsels waarbij de draadjes omhoog staan. Een voorbeeld daarvan is velours. Doordat de draadjes omhoog staan, hebben deze stoffen een 'warm' en karakteristiek aanzien. Poolstoffen kunnen door lichaamsgewicht, warmte en vocht geplet worden. Dit noemen we ‘shading’. Er ontstaan zogenaamde 'schijnvlekken'. Het zijn dus geen echte vlekken. De plekken die door shading ontstaan zien er uit alsof er met water op gemorst is. Op deze plekken liggen de polen van de stof niet allemaal in dezelfde richting. Afhankelijk van het standpunt van waaruit men naar deze plekken kijkt, lijken de plekken donkerder of lichter dan de rest van de stof. Het is een optisch effect en heeft dus met verkleuren of slijtage niets te maken. Een behandelingsmethode om ‘shading’ iets te verminderen, is om de bewuste plekken een half uur met een goed vochtige doek te bedekken. Daarna kunt u de velours met een zachte borstel voorzichtig en egaal tegen de vleug in opborstelen. Daarna moet u de stof minimaal 6 uur laten drogen. Helemaal egaal krijgt u de plekken echter nooit. Shading is en blijft een eigenschap van poolstoffen. Het heeft geen invloed op de sterkte en dus kwaliteit van de stof. Het geeft juist die mooie nonchalante vintage look.
 

Vlasvorming

Linnen is een plantaardige stof en wordt gemaakt van vlas. Bij meubelen die bekleed zijn met linnen ontstaat dan ook vlasvorming (=haartjes die omhoog gaan staan). De pooltjes van linnen blijven staan in de richting waarin u ze strijkt. Hierdoor gaat linnen 'pletten'. Dit is een eigenschap van de stof en heeft dus niets met slijtage te maken. De glans van het natuurlijke weefsel is niet te evenaren en geeft een rijk gevoel.
 

De bovengenoemde garanties en uitzondering gelden alleen voor nieuwe meubelen van "The Chesterfield Brand".

De garanties op het frame, het leder en Stoffenmeubelen zijn alleen van toepassing op meubelen die gebruikt worden voor particulier/prive gebruik, zakelijk gebruik (horeca, winkels, wachtkamers, uitgaanscentra, enz.) wordt dus van deze garantie uitgesloten. De service is geldig in België.

 
keyboard_arrow_up
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies